Hijyenik tasarıma sahip ve USDA standartlarına göre üretilmiş yeni ULMA FV 55 SD flow pack makinelerinin lansmanı

23.06.2021
ULMA, kataloğuna yeni FV 55 SD hijyenik paketleme makinesini ekleyerek, başarılı FLOW-VAC® makine ailesinin kullanım kolaylığı, hijyen, temizlik ve erişilebilirlik özelliklerini geliştirmiştir. Yeni paketleme makineleri, zorlu USDA hijyen standartlarını karşılarken et ve peynir ürünlerini vakumla paketlemek için idealdir.

FLOW-VAC®: gıda endüstrisi için tam otomatik çözümler

ULMA, gıda endüstrisindeki müşterilerinin otomasyon, üretkenlik, verimlilik ve paketleme güvenliği ihtiyaçlarını karşılama arayışında FLOW-VAC® sistemine öncülük etmiştir ve uzun yıllardır peynirin, taze kesilmiş ve işlenmiş etin otomatik paketlenmesi için FLOW-VAC® paketleme makinelerini sunmaktadır. Güvenlik açısından tam bir güvence sağlarken, operasyonel maliyetlerden tasarruf sağlar ve üretkenliği artırır.

FLOW-VAC® sistemi, paketlenecek ürünleri otomatik olarak paketleme makinesi tarafından oluşturulan torbaya yerleştirir ve üretim hattı ile senkronize olarak bir vakum sistemine aktarır. Sistem, torbanın uzunluğunu ürünün uzunluğuna uyarlar, bu nedenle paketleme malzemesinin kullanımını ve formatlar arasında hızlı, kolay geçişe izin vererek paketleme sürecini optimize eder.

Daha az maliyet ve risk, daha yüksek verimlilik ve hijyen

Sistem, tek bir operatör tarafından çalıştırılabilirken, çalışmayı, işçiliği en aza indiren ve verimliliği artıran diğer işlemlerle uyumludur. Bu, paketleme sırasında gıdaya doğrudan teması önleyerek, kontaminasyon riskini azaltıp paketlemeden kaynaklanan vakum kayıplarını azaltır. FLOW-VAC® paketleme makineleri yalnızca maksimum hijyen ve gıda güvenliği koşullarını garanti etmekle kalmaz, aynı zamanda filmi ürün boyutuna göre ayarlayarak paketin son görünümünü iyileştirir. Paketleme sırasında malzemeden tasarruf sağlar ve stok seviyelerini optimize eder. Özellikle yüksek üretim ihtiyaçları olan müşteriler için paketlemeyi en uygun maliyetli çözüm haline getiren estetik, lojistik ve çevresel üç fayda  sağlar.

Hijyenik tasarıma sahip yeni FV 55 SD, daha erişilebilir ve temizlenmesi daha kolay

Yeni FV 55 SD modeli, hijyenik bir tasarıma sahiptir ve ULMA Packaging'in FLOW-VAC® paketleme makineleri kataloğunun içeriğinde bulunan en son yeniliktir. Gıda endüstrisinde en çok talep edilen USDA standartlarına göre geliştirilmiştir.

Hijyenik bir tasarıma sahip olan FV 55 SD paketleme makinesi, herhangi bir su, toz veya kir birikintisini önleyerek makinedeki bakteri ve mikroorganizmaların üremesini önler. Temizleme işleminin kullanıcıya daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlanır.

Tasarımındaki kolay ayrılabilen konveyör bantları sayesinde bakım, temizlik ve çene temizliği için kolaylık ve temizlenebilirlik sağlar.

En yüksek temizlik ve sanitasyon işlemleri gerektiren alan olan besleme konveyörü IP66 koruma derecesine sahiptir. Herhangi bir alet kullanılmadan demonte edilebilir ve temizlik alanına taşınabilir.

 envase carne picada.jpg

Paketleme makinesi, yüksek nem koşullarında çalışabilmesi ve zorlu çalışma ortamlarına dayanabilmesi için IP65 koruma derecesinde tasarlanmıştır. Elektrikli bileşenlerin su girişinden korunmasını sağlamak için çift korumalı bir elektrik panosuna sahiptir ve bıçakların herhangi bir alet kullanmadan değiştirilmesi kolaydır.

HMI

Makine kontrolü, ULMA'nın UPC olarak bilinen şirket içi endüstriyel PC'si veya Rockwell Automation'ın Allen-Bradley PLC'si gibi son teknoloji HMI sistemleri ile yapılmaktadır.

Bu sistemler, paketleme makinesinin çok çeşitli bağlantı seçeneklerine sahip, kullanımı kolay ve sezgisel olmasını sağlar. Bunlar, makine ve üretim ayarları ayarlama sihirbazlarını, veri ve üretim parametre kontrolünü ve çeşitli formatlarda (adım adım, PDF ve video) özelleştirilebilir talimatları içerir.

envase carne picada.jpg

UPC kontrollü HMI (Solda) ve Allen-Bradley kontrollü HMI (sağda).

Yüksek üretim ihtiyacı olan müşteriler için en uygun maliyetli çözüm

ULMA'nın yeni FV 55 SD flow-pack makinelerinin kullanımı ve temizliği kolaydır, gıda endüstrisindeki en zorlu standartları karşılar, nihai ürün görünümünü iyileştirir ve paketleme sırasında malzemeden tasarruf sağlar, paketleme malzemesi stok seviyelerini ve lojistiği optimize eder.

Kısacası, et veya peynir ürünleri için hijyenik, güvenli bir paketleme sistemi arayan, üretkenliği artıran ve maksimum güvence sağlayan, yüksek üretim ihtiyacı olan müşteriler için en kârlı çözümdür.