LeafShrink™: MAP'de dilimlenmiş ürünler için sürdürülebilir paketleme çözümü

01.06.2022
#ULMAweCare projesi aracılığıyla, plastik ambalaj atıklarının çevresel etkisini azaltan, giderek daha sürdürülebilir paketleme çözümleri sunma konusundaki kararlılığımız, LeafShrink™'i tanıtmamızı sağladı.

Bu paketleme tipinde modifiye atmosferde hem dilimli ürünlerde hem de et ve süt ürünlerinde raf ömrünü uzatmak amaçlanmaktadır.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR, ÇEKİCİ VE İŞLEVSEL PAKETLEME

Bu paket, sadece sürdürülebilirlik açısından değil, aynı zamanda görsel iletişim açısından da etkilerini çok ilginç kılan çeşitli özelliklere sahiptir.

  • Geleneksel paketleme çözümlerine kıyasla %85'e kadar daha az plastik.
  • %100 geri dönüştürülebilir düz karton tabak.
  • Diğer lamine filmlere kıyasla plastik miktarının %85'e kadar azaltılmasını sağlayan ultra ince shrink film.
  • Oluşan ambalaj atığı, ilgili geri dönüşüm devrelerine göre ayrıldığında %100 geri dönüştürülebilir.
  • Paketi yırtabilen yapışkan bir etiket sayesinde paket çok kolay açılır.

Görsel iletişim açısından karton tabak, çift taraflı baskıya imkan verdiği için geniş bir seçenek yelpazesi sunarken, ürüne çekici ve fonksiyonel bir destek de sağlar.

BARİYERLİ PAKET, RAF ÖMRÜNÜ ARTIRMANIN ANAHTARI

Shrink film, içinde kontrollü bir atmosfere sahip ambalajlama sağlar, böylece ürünü tüketilene kadar en iyi durumda korur.

Resimde gösterildiği gibi paketin arka yüzünde film, neredeyse fark edilmeyen ince kapatma çizgileriyle hava geçirmez şekilde kapatılmıştır.

leafshrink_reverse.jpg

GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN İDEAL

Özellikle son kullanıcı olan müşteriler için bu video, paketin atılması sırasında malzemeler doğal olarak ayrıldığından, ambalaj malzemelerinin sonraki geri dönüşümü için açık bir avantaj sunduğunu göstermektedir.

Bu, her iki malzemenin de tamamen ayrıldığı ve böylece paketin plastik kısmı veya karton içeren diğer malzemeden geri dönüşümü zorlaştıran yabancı maddeler olmadan her birinin ona karşılık gelen geri dönüşüm kabına yerleştirilebileceği anlamına gelir.

ULMA Packaging, 1961'den beri yenilikçi ve rekabetçi çözümler sunuyor.