ULMA'nın yeni ARTIC SS C model yatay paketleme makinesi: peynir porsiyonları için, shrink filmle yandan yapıştırma sistemli paketlenme makinesi

11.08.2021
ULMA, kataloğuna, özellikle tüketicilere doğrudan satış için, bariyerli shrink film (BDF) ile MAP'ta peynir porsiyonları için yandan yapıştıma sistemli olarak tasarlanmış, yeni model bir flowpack paketleme makinesi ekledi.

ARTIC yandan yapıştırma makinesini temel alan bu yeni tasarım, hava geçirmez paketleme ve kesme tarafında herhangi bir kalın yapıştırma hattı olmadan, açılması kolay ve etiketleme için daha fazla alan ile görsel olarak daha hoş bir sonuç sağlar. ULMA tarafından yeni geliştirilen bu makine, gıda güvenliği ve görünümü için pek çok fayda sağlamaktadır.

Her iki tarafında da kalın yapıştırma hatları bulunmayan olağanüstü görünüm

ULMA, özellikle güvenlik ve sürdürülebilirlikle ilgili konuların giderek daha önemli hale geldiği bir sektör olan gıda endüstrisi için bu konularda on yıllardır çalışmaktadır. Bu nedenle, malzeme kullanımını optimize edilmesi, zamandan tasarruf sağlanması ve işçilik maliyetlerini düşürülmesi gibi katma değer sağlayan ve her ürün için tamamen özelleştirilmiş çözümler geliştirilmiştir.

ARTIC SS paketleme makinelerini temel alan en son ürünümüz, peynir porsiyonlarını modifiye atmosferde (MAP) paketlemek için tasarlanmıştır, Artci SS makinesi, flowpack paketleme makinelerinde standart olan boyuna ve enine yapıştırma hatlarını ortadan kaldırarak peynir kenarı ile aynı yerde yapıştırma sağlar, böylece son ürüne daha çekici bir görünüm kazandırılır ve daha fazla güvenlik sağlanır. Sonuç olarak paket artık boyuna ve enine yapıştırma hatlarına sahip olmadığı için o bölgede herhangi bir sızıntı riski önlenmiş olur.

Daha iyi sızdırmazlık, görsel olarak çekici, sürdürülebilir ve açılması daha kolay paket 

İyileştirilmiş bir görünüme ek olarak, sadece 21 mikron kalınlığında son derece hafif bir plastik malzeme olan shrink film kullanılarak yapılan paketleme işlemi ile ambalaj malzemesini optimize edilir ve öenmli bir çevresel fayda sağlanmış olur.

Boyuna ve enine yapıştırma hatlarının ortadan kaldırılması yani ürünün iki üst ve alt tarafında yapıştırma bulunmaması, daha fazla etiket için gerekli alan oluşturarak etiketleme için de faydalar sağlar. Bu yapışma olamyan serberst alana, delikleri kapatan, kolay açılır ve/veya promosyon etiketleri eklenebilir.

Bu yeni paketleme formatı, kolay açılır etiketlerle ilgili olarak, boyuna yapıştırma miktarı kadar ambalajın yırtılarak açılacak şekilde yerleştirilmesine olanak tanır. Paket açmak için çekmeniz yeterli olmaktadır. Bu makinelerin nasıl çalıştığını ve faydalarını gösteren aşağıdaki videoda görüldüğü gibi paket tek bir hareketle üründen kolayca ayrılır. Tüm paketleme işlemi güvenilir, hijyenik ve olağanüstü estetik sonuçlarla gerçekleştirilir.

Olağanüstü sunum sağlayan tam otomatik bir süreç

 Videoda da görüldüğü gibi ULMA'nın yeni flowpack makineleri peynir parçalarını kesme hattından tam otomatik olarak toplar ve daha sonra bunları filme doğru sorunsuz bir şekilde aktarır. Paketlemenin mümkün olduğunca iyi görünmesini sağlamak için makineler, her porsiyonun boyutuna uygun bir formlama kalıbı ile birlikte gelir. Ayrıca, fazla filmi kesip toplayan ve ince bir yapıştırma sağlayan bir yan yapıştırma sistemine sahiptir.

Makine, enine yapıştırma çenesine sahip çapraz yapıştırma sistemi sayesinde, yüksek düzeyde performans ve güvenlik garantisi ile son derece güvenilir, hava geçirmez paketleme yapılmasını sağlar. Ürünler, filmle sarıldığında ve yapıştırıldığında, filmi daraltarak nihai pakete olağanüstü bir son görünüm veren bir sıcak hava tünelinden geçirilir.