Tabaksız kıyma işleme ve paketleme için kapsamlı çözüm

25.06.2021
Bu kıyma işleme ve paketleme hattı, Handtmann'ın etin üretimi, porsiyonlanması ve tartılması için çözüm sağladığı ve ULMA'nın paketleme ve metal algılama çözümü sağladığı ULMA Packaging ile Handtmann arasındaki işbirliğinin sonucu oluşmuştur.

Kıyma için geleneksel hazır tabak kapama paketleriyle aynı hijyen ve güvenlik garantilerini sunan sürdürülebilir bir #ULMAweCare tabaksız paketleme çözümüdür. 

IMG_5101 (foto Handtmann).JPG

Bu paketleme çözümü, çeşitli açılardan çevresel avantajlar sağlamaktadır:

  • Kullanılan plastik malzemede %60'a kadar azalma.
  • Nakliye nedeniyle azaltılmış CO2 emisyonları: hammaddenin tedarikçiden müşteriye nakliyesinde %80'e kadar ve paketlerin süpermarketlere nakliyesinde %30'a kadar daha az hacim. 
  • %100 geri dönüştürülebilir tek malzemeli plastiklerden üretilebilir. 

Bu paketlemenin avantajları sadece çevresel değil, aynı zamanda finansaldır. Bu paketleme, geleneksel hazır tabak kapama ile paketlemeden %40'a kadar daha ucuzdur ve hat kolayca otomatikleştirilerek yüksek güvenilirlik ve düşük bakım maliyetleri sağlar. 

vlcsnap-2020-10-21-11h40m00s175 EN.jpg

ULMA, üretim gereksinimlerine bağlı olarak müşterilerine farklı yatay paketleme makineleri sunmaktadır. Geleneksel 400-500g kıyma formatı için, paket başına iki farklı seçenek vardır:

  • FM 300: 80 paket/dk kapasitelere kadar
  • FM 500: 130 paket/dk kapasitelere kadar

Et porsiyonu, hem kalite hem de görünüm korunarak kıymanın ticari ömrünün 7-10 güne kadar uzatılmasını sağlayan koruyucu bir atmosferde paketlenir. Enjekte edilen gaz karışımı sürekli olarak analiz edilir ve yatay paketleme makinesinin HMI'ından izlenip kontrol edilebilir.

Aynı zamanda, enjekte edilen gazların karışımı, etin filmle temas etmesini önleyen koruyucu bir "yastık" oluşturarak paketlerin uygun bir şekilde taşınmasını ve istiflenmesini sağlar.

Tüm üretim ve paketleme hattı, ilave bir ara ekipman gerektirmeden senkronize bir şekilde, tam otomatik olarak çalışır.

Pek çok süpermarketin ilgisini çeken bu yeni çözüm hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.