ULMA her tür maskeyi paketlemek için çok çeşitli makineler ve otomasyon projeleri sunmaktadır

25.06.2021
Medikal ve ilaç ürünlerdeki deneyimimiz, en yüksek performansı garanti eden ve farklı şekillerdeki çeşitli bağlantılara sahip maskelere uyum sağlayan paketleme çözümleri sunmaktadır.

2020 öncesinde cerrahi maskeler doktor, cerrah ve sağlık personelinin iş kıyafetlerinin bir parçasıydı ancak koronavirüsten korunmak için alınan önlemler onları vazgeçilmez bir ürün haline getirdi. Geçen yıl dünya çapında 210 milyondan fazla maske dağıtan Birleşmiş Milletler, bu ürünün yarattığı işin 2020'de 240 milyon avroya ulaştığını hesaplıyor.

Pandemi, bu ürüne yönelik talebin benzeri görülmemiş seviyelere ulaşmasına neden oldu. ULMA'da, tıbbi ve ilaç hizmet yelpazesini, en yüksek sektör standartlarını karşılayan ve nihai ürünün güvenilirliğini ve güvenliğini garanti eden paketleme çözümleriyle genişleterek yanıt vermiştir.

 

Her türlü maske için makineler ve otomasyon projeleri

ULMA'nın paketleme makineleri, şekli ve boyutu ya da kullandığı tutturma türü ne olursa olsun, farklı malzemeleri birleştirmeyi ve son paketlemeyi her tür maskenin özelliklerine uyacak şekilde özelleştirmeyi mümkün kılar. 

Otomasyon projeleri tasarımına olanak tanıyan geniş bir teknoloji çözüm yelpazemiz de bulunmaktadır. Bu durumda maskeler üretim hattından çıkarılır ve ULMA onları gruplandırarak ister tek tek ister grup halinde paketleme makinesine besler.

Flow Pack wrapper with automatic feeding system for face masks

Otomatik maske besleme ünitesi bulunan Flowpack paketleme makinesi

Makinelerimiz Covid-19'a karşı en güvenli maskeler olan cerrahi ve FFP2, maskeleri tek tek formatta ve gruplar halinde paketlemek için kullanılabilir. Epidemiyologlar, virüse karşı %94 ile %95 arasında koruma sunduklarını hesaplamaktadır. Fransa ve Almanya gibi ülkeleri kumaş veya ev yapımı maskelerin kullanımını yasaklamaya ve bu tür maskeleri belirli kamu alanlarında zorunlu hale getirmeye yönlendirmektedir. Bu karar satış rakamları üzerinde etkili olmaktadır.

Tıbbi ve ilaç ürünlerinde uzmanlık

ULMA, sterilize edilmiş ürünlerin ve tıbbi cihazların paketlenmesinde uzmandır ve en katı sektör standartlarını karşılayan her türlü Tıbbi ve İlaç çözümlerini sunmaktadır. Müşterilerimize, ürünleri mikroorganizmalardan ve nemden korumak için plastik malzemeler, alüminize film, tıbbi kağıt ve Tyvek ile kullanılabilen, ürünün taşınması ve yüklenmesinden kutularda ve paletlerde paketlenmesine kadar, Flow-Pack (HFFS), Esnek ve Sert filmli Termoform, Dikey (VFFS), Hazır Tabak Kapama ve Shrink makineleri gibi en uygun paketleme teknolojisini içeren kapsamlı ve tam otomatik çözümler sunmaktayız.

Ortaya çıkan paketler, işlevselliği geliştirmek için ön kesimler ve kavrama delikleri gibi kolay açılan sistemler içerebilir ve bunlar her ürünün şekline ve özelliklerine uyum sağlar. Aynı makinede veya hatta aynı ambalajda farklı malzemeleri kullanma seçeneği, çözümlerimizi inanılmaz derecede çok yönlü hale getirir. Parti numarası, seri numarası veya barkodlar gibi ürün üzerinde bulunması gereken tüm verilerle izlenebilirliği garanti eden etiketleme ve kodlama için teknolojik sistemlerin dahil edilmesi de mümkündür.

Medikal ve Eczacılık kataloğunda, tek kullanımlık atılabilir plastik cihazlar için paketleme çözümleri; tıbbi tekstiller, gazlı bezler ve süngerler, enjekte edilebilir ürünler, matkaplar, neşterler ve protezler gibi ameliyat ve muayeneler için tasarlanmış tıbbi cihazlar ve eczanelerde satılmak üzere tasarlanmış, karton veya kutularda ekonomik paketleme gerektiren veya tezgah üstü satış için bir tür mekanik korumaya ihtiyaç duyan ürünleri içerir.