ULMA Packaging, dilimlenmiş ürünler için plastik malzeme kullanımını azaltan sürdürülebilir yeni bir paketleme çözümü olan LeafMap™ sitemini geliştirmiştir

22.06.2021
80% oranında daha az plastik kullanımı

ULMA Packaging'de #ULMAweCare projemiz kapsamında, çeşitli paketleme makineleri yelpazemiz için sürdürülebilir tasarımlar ve uygulamalar geliştirmeye çalışıyoruz.

En son yeniliklerden biri, paketleme malzemesinin plastik yapısını kağıt lif yapı ile değiştiren, her tür dilimlenmiş ürün için tasarlanmış LeafMap™ paketleme çözümüdür.

Bu çözüm, ürünün açılıp tüketilene kadar özelliklerini koruyan, hijyenik koşulları garanti eden modifiye atmosferde paketleme (MAP) için tasarlanmıştır.

Bu paketleme çözümünün sunduğu destek, plastik kullanımının %80'e kadar azaltılmasını sağlarken, %100 geri dönüştürülebilir düz karton tabakların kullanılmasına da olanak sağlar.

Karton tabakların her iki tarafına baskı yapılabilir özellikte olması, görsel iletişim açısından da paketlere çeşitli seçenekler sunmaktadır.

foto4_Feneberg.jpgLeafMap™ pakette dilimli somon 
foto3_Feneberg.jpgLeafMap™ pakette dilimli peynir
 
 

Sürdürülebilirlik açısından bahsetmeye değer diğer hususlar ise geri dönüşümü kolaylaştırmak için eklenen özelliklerdir. Paket, ambalaj malzemelerinin içeriği sayesinde kolay açılması ve ayrılması için tasarlanmıştır.

Ayrıca, daha yüksek düzeyde otomasyona ihtiyaç duyan müşteriler için ürünleri tabaklara besleyen sistemler bulunmaktadır.

LeafMap™: Kapsamlı hazır tabak kapama makinesi serisinde bulunan sürdürülebilir bir #ULMAweCare paketleme teknolojisidir.