ULMA Packaging, ekipman etkinliğini optimize etmek için bir dizi araç olan OEE Booster'ı geliştirdi

25.06.2021
ULMA Packaging'de müşterilerimiz için üretkenlik optimizasyonunun öneminin farkındayız ve bu nedenle ekipmanlarımız çok yüksek OEE standartlarına ulaşmaktadır.

Makinelerimiz, sağlamlık, güvenilirlik, değiştirilme ve ayarlanabilme kolaylığı, işlemlerin senkronizasyonu, paketlenen ürünlerin sürekli akışı ile besleme sistemlerinin dahil edilmesi vb. gibi üretim hatlarının OEE'sini optimize eden özelliklere sahiptir. 

Müşterilerimizin, proseslerinin verimliliğini en üst düzeye çıkarabilmeleri için ekipmanlarının verimliliği (OEE) hakkındaki bilgilere sürekli erişiminin ne kadar önemli olduğunun da farkındayız.

Bunu göz önünde bulundurarak, UPC kontrol platformumuz üzerinde OEE Görüntüleme ve OEE Veri Girişi özelliklerini içeren OEE Booster adlı bir dizi yazılım aracı tasarlanmıştır.

OEE Veri girişi, MES veya ERP sistemleri olabilen müşteri üretim sistemlerini kullanarak manuel veya otomatik giriş yoluyla üretim bilgilerini toplamak için makine HMI'mızda bulunan bir uygulamadır.

OEE data sources.jpg

OEE Monitor ile, OEE bilgileri hem HMI ekranında hem de myULMA alanında mevcuttur. Bu bilgiler otomatik olarak oluşturularak sayısal ve grafiksel olarak kullanıcı dostu bir şekilde gösterilir, verilerin anında analizini ve gelişimini kolaylaştırır, müşterilerimizin arıza sürelerinin nedenlerini teşhis etmesini ve özel iyileştirme planları oluşturmasını kolaylaştırır.

UPC 4.0 kontrol sistemine sahip ünitelerimiz, standart olarak OEE ölçümü özelliğine sahiptir ve üretim operasyonlarının performans gelişimini karşılaştırabilmek amacıyla, ürünler üretilirken gerçek zamanlı olarak ve ayrıca geçmiş veriler olarak bilgi elde edilmesini sağlar. Bu araçlar, OEE'nin ve içerdiği üç faktörün ayrıntılı bir analizine izin verir: tüm iş vardiyalarına ve üretim siparişlerine göre kullanılabilirlik, performans ve kalite. Bu analiz aynı zamanda, planlanan standartlar açısından azalmalara yol açan arıza sürelerinin kategorilerine veya nedenlerine göre bir arada sunulmaktadır.

esquema-OEE-tonos-verdes-EN.jpg

Bu kategoriler tamamen özelleştirilebilir ve müşterilerin ayrıntılı OEE analizi için uygun gördüklerini standart olarak oluşturulanlara eklemelerine olanak tanır.

Bilgilere ağ üzerinden de erişilebilir; USB bellek gibi harici bir cihazda saklanabilir veya myULMA alanında 12 aya kadar saklanır. Böylece en uygun zamanda analiz edilebilir.

graph.png

Endüstri 4.0 çözümlerimizden yararlanmak için daha fazla beklemeyin.

ULMA Digital, akıllı endüstri için çözümler