ULMA Packaging, Kolombiya'daki ofisini açtı

25.06.2021
ULMA, Bogota'da açtığı yeni bir ofis ile Latin Amerika pazarındaki varlığını güçlendiriyor ve kendisini çeşitli paketleme çözümlerinin önde gelen tedarikçilerinden biri olarak konumlandırmıştır.

Yerel distribütörler aracılığıyla Kolombiyalı müşterilere yaklaşık otuz yıl hizmet verdikten sonra ULMA Packaging, kendi ofisi aracılığıyla ticari hizmet ve teknik yardım sağlayarak Kolombiya'daki varlığını güçlendirerek önde gelen küresel bir paketleme çözümleri tedarikçisi olarak konsolidasyonunda bir adım daha atıyor.

Bu nedenle ULMA Packaging, 50 milyondan fazla nüfuslu bir pazara daha doğrudan ve yerel bir ofisle yaklaşmıştır. Bu sektör, ULMA Packaging’in önde gelen küresel bir pazarı olup, yüksek bir nüfus yoğunluğu ve gelişen bir et pazarına sahiptir. COVID-19'un yarattığı zorlu uluslararası duruma rağmen ULMA Packaging, Kolombiya pazarındaki uzun vadeli projesini hayata geçirmek istedi ve bu da 2020'de Bogota'da ofis açılmasıyla sonuçlandı. ULMA Packaging Satış Direktörü Iñaki Zubia: “Kendi ofisimizi Kolombiya'da kurma kararı pandemi patlak vermeden önce alınmıştı ve zorlu uluslararası duruma rağmen devam etmeye karar verdik. Aylardır üzerinde çalıştığımız bu uygulamaya yönelik bir planımız vardı ve bu adımı yerel pazara doğrudan hizmet etmek ve müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak için attık.” diyerek yorumladı. 

Kolombiya pazarında geniş deneyime sahip Fabio Ríos liderliğindeki satış, teknik servis ve idari personelden oluşan bir ekiple bağlı ofis, müşteriler için kişiselleştirilmiş bir teknik servis sağlamayı taahhüt etmektedir. Teknik tarafın işgücünün %50'sini oluşturması bunun açık bir göstergesidir. Bu ofisimiz stratejik olarak Bogota havaalanına yakın bir konumdadır, Medellín ve Cali'den de hizmet verecektir.

Kolombiya'daki yeni ofisten müşterilere hizmet sağlamanın yanı sıra, faaliyette olan veya devreye alınan tesislerde yedek parça bulundurmak ve hatta teknik değişiklikler ve uyarlamalar yapmak da mümkün olacak.

Yeni ofsin açılması, başta fırıncılık, bisküvi, meyve ve sebze sektörü, balık ve deniz ürünleri ve medikal sektörü olmak üzere diğer hedef pazarları da unutmadan et, tavuk ve peynir gibi stratejik sektörlere garantili hizmet vermeyi sağlayacaktır.

Latin Amerika Bölge Müdürü Xabier Arregi “Yan ofisin amacı, ULMA Packaging'in Kolombiya'daki varlığını pekiştirmek ve kendimizi yüksek kaliteli danışmanlık ve satış sonrası hizmetle ve tabii ki ULMA teknik ekiplerinin mükemmel desteğiyle kapsamlı paketleme çözümlerinde lider olarak konumlandırmaktır.” dedi.

Bu ofisin açılışı, ULMA'nın güçlü yönlerinden biri olan ve ekipmanlarının satıldığı birçok ülkede kendi tesisleriyle yerleşik küresel varlığını pekiştirerek, müşterilere kişiselleştirilmiş ve yerel bir hizmet sunmasına olanak tanır. Bu, seyahatin imkansız olduğu mevcut durumda bile, ULMA Packaging'in yerel kaynaklarla müşterilerine hizmet sunmaya, hatta yeni makineler üretip kurarak devam edebilmesi anlamına gelmektedir. Özel durumlarda oluşan kısıtlamalar, ULMA'nın müşterilerine teknik ve ticari ihtiyaçlarını çözerek mükemmel bir hizmet sunmaya devam etmesini engellemedi. Bu yeni adımla ve Brezilya, Meksika ve Arjantin'deki mevcut ofislerle birlikte ULMA Packaging, Latin Amerika'daki ana gıda pazarlarında istikrarlı ve konsolide bir varlık sağlamaktadır.