ULMA Packaging, sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere maskelerin geri dönüşümü için SPAIN projesine özverili bir şekilde katılıyor

22.06.2021
ULMA Packaging, Covid-19'un neden olduğu, yaşadığımız sağlık krizinin zemininde, S.P.A.I.N. projesine (Sistema Presurizado Antiséptico Industrial y Neutro veya İngilizce olarak Neutral Industrial and Antisepic Pressureed System) katılarak sağlık sektörüne çözümler sunarak üzerine düşeni yapmak istemektedir.

Bu, şu an Oviedo Üniversitesi'nde profesör olan Dr.David Hevia Sánchez'in girişimi sonucu Asturias'ta oluşturulmuş bir işbirliği platformu olup, İspanya’daki sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere alternatif maske kaynakları aramaktadır.

ULMA Packaging de dahil olmak üzere birçok şirket, hijyenik maskeleri çeşitli sanitasyon ve sterilizasyon işlemlerinden geçirerek daha sonra tekrar amaca uygun hale getirerek sürdürülebilirliği de taahhüt eden bu girişimin sanayileşmesine yönelik çözümler sunmak için bilgi, teknik ve insan kaynaklarını kullanmaya kendilerini adadılar.

ULMA Packaging, maskeleri hermetik olarak yapıştırmak için uyarlanmış bir FM 205 flowpack makinesi sağlayarak projede yer alıyor. Bu, çok sayıda uygulama için kullanılabilen oldukça esnek bir makine olup maske paketlerinde kullanılmak üzere rekor sürede uyarlanarak Asturias'a gönderilmiştir. Bu paketleme işleminde, sterilizasyon işlemlerini desteklemek için özel olarak tasarlanmış bir film kullanılır. Ürün 25 adetlik paketler halinde paketlendiğinde, nihai olarak kullanılmadan önce otoklavda son sterilizasyon işlemine tabi tutulur.

Tüm katılımcıların gönüllü olduğu, çok sayıda şirket ve kurumun özverili bir şekilde dahil olduğu SPAIN projesi, dayanışma ve kolektif çabanın bu krizi aşmada önemli bir yol olacağını kuşkusuz gösterecektir.