ULMA, tek katlı çözümlerle yapıştırmayı iyileştiren yenilikçi bir sistem olan BETTER-SEAL™ özelliğini sunmaktadır.

11.06.2021
BETTER-SEAL™, geri dönüşümü kolaylaştıran tek malzemeli filmler ile paketleme ihtiyaçları için ULMA'nın yenilikçi çözümüdür.

Firmalar, ürün ambalajları için giderek daha fazla tek malzemeli çözümleri tercih ediyor. Bu nedenle, geri dönüşümü kolaylaştıran ve geri dönüştürülmüş malzemelerin gelecekteki kalitesini iyileştiren bir çözüm seçmektedirler. ULMA, yapıştırma işlemi sırasında paketleme makinelerinin sıcaklığının kalibrasyonunu ve doğruluğunu iyileştiren bir sistem olan BETTER-SEAL™'ın geliştirilmesiyle inovasyon stratejisinde bir adım daha atmıştır. Bu teknoloji ile ULMA, eko tasarım ve sürdürülebilirlik alanındaki en önemli konulardan birine cevap verirken, mono-PP veya mono-PE gibi tek-malzemeli filmlerle çalışırken optimum yapıştırma sıcaklığı aralığının geleneksel malzemelere göre daha dar olduğu yerlerdeki işlenebilirlik sorunlarına çözüm sağlamaktadır.

betterseal_sello.png

BETTER-SEAL™'ın geliştirilmesi sayesinde ULMA, inovasyon stratejisinde ve çevreye olan bağlılığında bir adım daha ileri gitti ve Avrupa'yı 2050 yılında döngüsel bir ekonomi hedefine daha da yaklaştıran plastik malzemeler kullanarak, sürdürülebilir paketleme çözümleri sunmak için çalışmaya devam etmektedir.

Tek malzemeli ambalaj film ile paketleme nedir ve temel avantajları nelerdir?

Yıllardır üreticiler ve gıda endüstrisi, ürünleri için koruyucu bir bariyer olarak kullanılan ve en iyi koruma koşullarını sağlayan birkaç kat polimerden ve hatta alüminyumdan yapılmış esnek ambalajlar kullamaktadırlar. Bu çok katmanlı malzemeler kademeli olarak tek malzemeli çözümlerle değiştirilmekte, böylece malzemelerin geri dönüşüm süreçlerinde ayrılmasına gerek kalmamaktadır. %90 hatta %95'inin tek bir malzemeden oluştuğu, geri dönüşümü daha kolay olduğu için daha çevre dostu olan ve döngüsel ekonomiye geçişi teşvik eden ambalaj seçenekleri vardır.

betterseal_concept.png

Teknolojik ilerlemeler, esnek, geri dönüştürülebilir ve sıcaklığa dayanıklı bir tür bariyer film olan mono-polietilen (mono-PE) gibi sadece bir polimerden yapılmış plastik malzemeler için mono-malzeme çözümlerinin geliştirilmesine olanak sağlamıştır. Paketin gerekli koruma işlevlerini sağlamanın yanı sıra, fiziksel esneklik, tasarım açısından çok yönlülük, çoklu uygulamalar ve gıda ürünü koruması açısından yüksek performans gibi yeni malzemelerin tüm avantajlarını bir araya getirmektedir. Yapıştırma performansının gerçekleştirilmesi daha zor olan mono-polietilen malzemler için  ULMA'nın en son geliştirdiği, daha dar aralıkta yapıştırma sıcaklığı pencereleri sağlayan çözüm bulunmaktadır.

BETTER-SEAL™, ULMA 'nın Çözümü

 Sürekli yenilik taahhüdü sayesinde ULMA, sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir ambalaj çözümlerinde sorunsuz yeni malzemeler için makine yapıştırma ekipmanlarının sıcaklıklarının kararlılığını ve doğruluğunu sağlayan ve bunlarla çalışmayı mümkün kılan yeni bir teknoloji olan BETTER-SEALTM sistemi ile bu soruna bir çözüm geliştirmeyi başarmıştır.

 BETTER-SEALTM  gibi teknolojik gelişmeler, #ULMAweCare projesi tarafından geliştirilen, ULMA'nın inovasyona odaklanmasını güçlendiren ve plastik ambalajın çevre üzerindeki etkisini en aza indirmeye olan bağlılığımızı gösteren inovasyon çalışmalarının sonucudur. #ULMAweCare projesinde geliştirilen teknolojik yeniliğe olan bağlılığımız sayesinde, müşterilerimiz için daha fazla geri dönüştürülebilir veya doğada çözünebilir çözümler elde edilmiş ve giderek daha sürdürülebilir malzemelerle çalışabilen daha yenilikçi paketleme makineleri geliştirilmektedir.

2020 yılında Almanya'da süpermarket zinciri Feneberg Lebensmittel GmbH, geleneksel hazır tabak veya termoform paket yerine tek malzemeli, şeffaf ve tamamen geri dönüştürülebilir bir film ile yapılan Flow-Pack makinede paketlemeye geçerek plastik kullanımını %70'e kadar azaltmayı başardı. 2020 yılı Alman Ambalaj Ödülleri'nde sürdürülebilirlik kategorisinde ödül aldı ve taze et ürünlerinin geri kalanı için de uygulamayı planlamaktadır.

Feneberg örnek projesi hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayınız