#ULMAweCare projesi, meyve ve sebze ürünleri için sürdürülebilir paketlemede lider olarak konumunu pekiştiriyor

01.06.2022
ULMA Packaging, #ULMAweCare projesi tarafından desteklenen, giderek daha sürdürülebilir paketler geliştirerek, sürdürülebilirliğin çalışmalarının kilit bir alanı olduğunu gösteriyor.

Çerçevesi 2019 yılında oluşturulan #ULMAweCare projesi, uzun zamandır ULMA Packaging'in özel bir ilgi alanıydı çünkü yıllar içinde faaliyetlerimizin çevresel etkisinin sorumluluğunu her zaman üstlendik. Josu Garcia copia.png

Sürdürülebilirlik Müdürümüz Josu García'nın sözleriyle, “Plastik ambalaj atıklarının çevre üzerinde yarattığı artan etkiyi göz önünde bulundurarak #ULMAweCare projesini başlatmaya karar verdik. Tüm değer zincirinde döngüsel bir ekonomiye ulaşmayı hedefleyen iddialı bir sürdürülebilirlik planı.”

 

Ambalajlardaki plastik miktarını azaltmayı ve ambalajın geri dönüştürülebilir olmasını sağlamayı hedefleyen geliştirmelerimiz kapsamında, meyve ve sebze ürünleri için bu sürdürülebilir ambalaj çözümünü kullanıma sunduk.

%100 daha az plastik içeren ambalaj

Paketleme makinelerimizin çoğu kağıt kullanmak üzere uyarlanabilir ve bu da son derece çekici paketleme ile sonuçlanır.

Bu durumda, genellikle bu tür paketlerde bulunan tüm plastiği değiştirerek, kağıtla sarılı karton tabaktan oluşan tamamen geri dönüştürülebilir paketler sağladık.

Buna karşılık ambalaj malzemesi, ürünün düzgün bir şekilde nefes almasını sağlayan ve iyi bir görüş sağlayan plastik içermeyen selüloz ağ içerir.

Envase papel tomates ULMAweCare.jpg

Yalnızca çok daha sürdürülebilir bir çözüm olmakla kalmayıp, yine de birincil işlevine hizmet ediyor. Josu'nun belirttiği gibi, “Paketlemenin temel amacının gıdayı en iyi durumda tutmak ve böylece gıda israfını en aza indirmek olduğunu asla unutmamalıyız.”

Uygulama videosu

Farklı meyve ve sebze ürünleri için kağıt paketleri gösterdiğimiz bu videoyu mutlaka izleyin.

 

Ürünleriniz için en uygun sürdürülebilir ürünün hangisi olduğunu öğrenmek istiyorsanız, form aracılığıyla bize ulaşmaktan çekinmeyin.