#ULMAweCare ULMA Packaging’in sürekli yeniliklerle, sürdürülebilirliğe olan bağlılığı

10.05.2021
Hijyene özellikle dikkat gösterdiğimiz bu günlerde kullanılan ile tüketilen ürünleri korumak için bu tip paketler önem arz etmektedir. ULMA Packaging olarak sürdürülebilirliğe olan bağlılığımızın her zamankinden daha fazla olduğuna inanıyoruz ve daha sürdürülebilir paketler geliştirmek için çalışıyoruz.

ULMA Packaging'de #ULMAweCare projemiz aracılığıyla, çabalarımızı sürdürülebilir paketlemeye odaklıyor, çevre dostu teknolojiler ve malzemeler araştırıyoruz. Bu, halihazırda iyi kurulmuş olan, paketlemede kullanılan ambalaj malzemeleri azaltma, geri dönüştürülebilir ve doğada çözünebilir malzemelerin dahil edilmesini teşvik etme, ayrıca ürünlerin raf ömrünü uzatmak için paket kalitesini iyileştirme ve koruma gibi ikiz hedefleri olan bir sürdürülebilirlik projesidir. Buradaki zorluk, daha verimli süreçler ve daha küçük çevresel etkiyle daha etkili paketleme elde etmektir.

Sin-título-2.png

Bunu göz önünde bulundurarak, ürünü koruma ve raf ömrü açısından paketin faydalarını korurken, gerekli ambalaj malzemesi miktarını azaltmak önemlidir. Daha ince filmler ile kullanılan plastik miktarının azaltılması, paket boyutunun optimize edilmesi, film atığının azaltılması ve ürünlerin tabaksız paketlenmesi, daha sürdürülebilir paketler elde etmek için uygulanan çözümlerden bazılarıdır.

1a07d496-f0aa-4227-bb75-48ec337fc5d1.jpegPaketin uzunluğunu % 15'e kadar azaltan VenturiTM  sistemi kullanılarak paketlenmiştir.

Geri dönüşüm ve doğada çözünme, endüstride daha kolay geri dönüştürülebilir mono-malzemelerin kullanılması, tabakların malzemelerin ayrılmasını kolaylaştıran PLA veya selofan gibi yenilenebilir, biyolojik olarak bozunur ve doğada çözünebilir kökenli plastikler ve malzemelerin yapılması ve kağıt içerikli hazır tabakların kullanımını büyük zorluklar içermektedir.

0fb14571-c23f-4566-94fe-6cd5bb3647f0.jpeg
Selüloz tabak, geri dönüşüm için ayrışma sağlayan plastik filmli, tabaklı paket

df177fec-f771-49bd-98d3-a88ebfefa97e.jpeg

Geri dönüştürülmeye hazır tek kat malzemeli paket

ULMA Packaging olarak, müşterilerimize giderek daha sürdürülebilir malzemelerle çalışabilecek daha yenilikçi paketleme makineleri sunmak için sürekli gelişiyoruz. Bu önlemler ve politikalarla geliştirdiğimiz daha verimli paketlemelere örnek olarak LeafSkinTM,  tabaksız paketleme ve kağıt ambalaj ile paketleme verilebilir.

Salmón en LeafSkin.jpeg

LeafSkinTM  tabaklı şekilde paketlenmiş somon

En son yeniliklerimizden biri de Kağıt Setimizin geliştirilmesi. Bu, makinelerimizin çoğunun Kağıt Film kullanımına uyarlanmasına olanak tanıyan bir sistemdir.

kit-papel-3Dv3.jpg

Pizza en flow pack con film papel.jpegFlowpack makinesinde ısıl yapışmaya uygun ve fırınlanabilir kağıt filmle paketlenmiş pizza.

 

Bununla birlikte, plastiğin paketlemede oynadığı hayati rolü unutmamalıyız. Hijyen ile güvenliği garanti ettiği, yiyecekleri uygun şekilde taze tuttuğu ve raf ömrünü uzatarak israfı azalttığı için kullanmaya devam etmeliyiz.

ULMA Packaging’de, plastiklerin bilinçli kullanımını, her uygulamada en uygun ve geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak toplumu geri dönüşüm konusunda eğitmek ve sektörü geri dönüşüm yolları aramaya teşvik etmek için çalışıyoruz.

sustainable_packaging_en.png

Daha fazlasını okumak için  #ULMAweCare resmine tıklayınız