İnsan sağlığını korumaya yönelik paketleme çözümleri

09.10.2020
ULMA Packaging, şu anda karşı karşıya olduğumuz küresel sağlık uyarısını yönetmenin anahtarı olan gıda ve medikal / ilaç endüstrileri gibi temel sektörlerdeki müşterilerine hizmetler sunmaktadır.

Bugün, benzeri görülmemiş bir küresel sağlık krizinin ortasında, kullandığımız malların ve ürünlerin uygun şekilde paketlenmesi her zamankinden daha önemlidir. Hem taze ürünler hem de gıda endüstrisinde kontaminasyona daha yatkın çabuk bozulan ürünler veya cerrahi maskeler, pansumanlar ve birçok ilaç gibi tıbbi / sağlık ve eczacılık malzemeleri söz konusu olduğunda, paketlemenin önemi daha da fazladır. Ürünlerin tüketicilere uygun şekilde paketlenmiş olarak ulaşması için önemlidir. Endüstrinin maksimum garanti ve güvenlik seviyesi ile çalışmaya devam edebilmesi için uygun bir paketleme yöntemi ve süreci gereklidir. ULMA Packaging, artık ticari nedenlerden ziyade, sorumluluk ve topluma bağlılık duygusu ile bu sektördeki müşterilerine hizmet etmeye ve uygun çözümler sunmaya devam etmektedir.

Uygun bir paketleme süreci, mevcut durumda çok sayıda fayda sağlar. Bir yandan, gıda ürünlerinin paketlenmesi, tüketici için sadece gıdanın güvenliğini ve iyi durumunu garanti etmeye değil, aynı zamanda bu tür öğelerin hijyenini ve izlenebilirliğini de garanti etmeye yardımcı olur, bu da gıdanın üreticisi ve satıcısının tanımlanabileceği anlamına gelir. Bu husus, son zamanlarda karşılaştığımız diğer sağlık krizlerinde hayati öneme sahip olup üreticilerin yaptığı paketlerin müşterilere, gıdanın kontaminasyondan arınmış olduğu ve her şeye uygun olduğu konusunda gönül rahatlığı sunması gerektiği durumlarda hayati öneme sahiptir.

Gıda ürünü paketi, aynı zamanda ürünlerin raf ömrünü uzatmaya ve israfı en aza indirmeye yardımcı olarak ürünlerin doğru şekilde korunmasına yardımcı olur. Sürdürülebilirlik açısından araştırmalar gösteriyor ki, toplumumuzdaki gıdanın % 10'i sera gazlarıyla üretirken % 25'i ise direkt israf ediliyor. Bu nedenle uygun paketleme, çevreye olan etkiyi doğrudan azaltır ve çevremizi korumaya yardımcı olur. Plastik atık, atıldıktan sonra uygun şekilde yönetilmeli ve doğru şekilde işlenmesi için plastik konteynere yerleştirilmelidir. Bunun için özel olarak geliştirilen ve uzun yıllar süren yoğun çalışmanın ve ürünün araştırılması ve geliştirilmesi için yapılan yatırımların sonucunda paketlemede kullanılan teknikler ve malzemeler sayesinde taze ürünlerin raf ömrünü uzatabileceğini de unutmamak gerekir. Paket içinde koruyucu bir atmosfer oluşturan, gaz bariyeri görevi gören gıda paketlemesinde kullanılan malzemelere uygulanan kontroller ve düzenlemeler, sektördeki en katı kurallar arasında yer almakta ve nihai tüketici için daha fazla güvenlik sağlamaktadır.

Ürün paketlemesinin özellikle önemli olduğu diğer sektör, profesyonellerine ve son tüketicilere, gerekli tüm hijyen ve kalite garantilerine sahip, uygun şekilde korunan bir ürün sunmanın hayati önem taşıdığı, yani ürünlerin güvenli bir şekilde taşınabileceği anlamına gelen medikal / ilaç endüstrisidir. Dünyanın herhangi bir yerinde satılabilir ürünler olan pansumanlar, ameliyat maskeleri ve ilaçlar, yönetmeliklere uygun ve gerekli tüm garantilerle kullanıcılara ulaştırılır. COVID-19'u tespit etmeye yönelik testler bile güvenle kullanılabilmeleri için paketli olarak satılmaktadır.

Günümüzde paketleme, ürünü korumak için her zamankinden daha önemli ve stratejik bir işleve sahiptir. Bu bağlamda ULMA, temel ürünlerin paketlenmesi konusunda dünyanın dört bir yanındaki önemli sektörlerde faaliyet gösteren değerli müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir. ULMA, nihai olarak insanların sağlığını korunmayı amaçlayarak, her müşterinin ihtiyaçlarına uyarlanmış paketleme çözümleri geliştirip, satış sonrası hizmetini sunmaya devam etmektedir. Hepimiz bu işte beraberiz.