ULMA Packaging, bütün tavuk için yenilikçi, sızdırmaz ve tamamen hijyenik bir paketleme çözümü geliştirmiştir

25.06.2021
Kanatlı sektöründe, şu anda tüm sektörlerde norm olan daha sürdürülebilir paketleme ve daha güvenli ürünlere olan talepte bir artış görülmektedir. Tight-Chicken(TM) ULMA Packaging'in tavukların son kullanıcıya mükemmel bir şekilde paketlenmiş olarak ulaşmasını sağlayan en son yenilikçi çözümüdür.

Tight-ChickenTM, paketleme malzemesinin ürünü ikinci bir deri gibi sarmasını sağlayarak sızıntı riskini tamamen ortadan kaldırır ve ürünün geçerli hijyen yönetmeliklerine uygun olarak satış noktalarına ulaşmasını sağlar. ULMA Packaging, dikey paketleme makinelerini kullanarak geliştirdiği bu yenilikçi çözümü sayesinde, kanatlı sektöründeki müşterilerine Tight-BagTM konseptine sahip bir sistem sunmaktadır. Bu sistem, paketi delmeye gerek kalmadan havayı çeker, kullanılan plastik miktarını azaltır, işçilik maliyetini düşürerek daha güvenli ve daha çekici bir ürün elde edilmesini sağlar.

 

Kusursuz görünüme sahip çok çekici bir ürün 

Tight-ChickenTM  kusursuz bir görünüme sahip çok çekici bir paket sunar. Taze, dondurulmuş veya marine edilmiş tavuklar ve sos enjekte edilmiş tavuklar için geçerli hijyen yönetmeliklerine uygunluğunu garanti eden sızdırmaz bir çözümdür. 

Paketleme sürecinin optimizasyonu 

Ürünlerin işlenmesiyle ilgili olarak, ULMA Packaging Tight-ChickenTM paketleme çözümü için ilave avantajlar sunar. Ürünlerin dondurulma süresini ve maliyetini düşürmenin yanı sıra paketleme alanını ve gereken personel sayısını da azaltır. Ürünler makineye  otomatik veya yarı otomatik olarak yüklenebilir. 

Hoş olmayan kokular veya kirletici sıvılar yok

Ayrıca paketleme sistemimiz, dağıtım zincirinden marketlere ve tüketicilerin evlerine ulaşana kadar hoş olmayan kokular ve kirletici sıvı sızıntıları olmadan hijyen yönetmeliklerine ve optimum koşullara uyumu garanti eder.

Ürün ağırlığını koruyan daha sürdürülebilir bir paket 

Tight-ChickenTM ile piliçlerin paketlenmesi, işçilik maliyetini düşürmenin yanı sıra metal klipsleri ortadan kaldırmamıza ve geleneksel paketleme çözümlerine kıyasla kullanılan plastik miktarını azaltmamıza olanak tanıyor. ULMA'nın yenilikçi çözümü, ürünün ağırlığının değişmeden kalmasını, satış fiyatının aynı kalmasını ve ürünün satış noktasında tekrar paketlenmesine gerek kalmamasını garanti etmektedir. 

Dakikada 35 pakete kadar üretim

Tight-ChickenTM  paketleme çözümü, Tight-BagTM  teknolojisine dayanmaktadır. Bu teknoloji ULMA'nın VTI 400VTI 500 ve VTI 600 dikey paketleme makinelerinde mevcuttur. Ürünler, sıcak hava ve su ile daralan tünellerde veya sadece sıcak hava ile daralan tünellerde paketlenebilir. Paketleme malzemesi olarak poliolefin shrink film kullanılır ve dakikada 35 pakete kadar üretilebilir.

VTI 600.jpg
ULMA makineleri dakikada 35 pakete kadar üretim yapar

Yarı otomatik ya da tam otomatik paketleme

Paketleme işlemi, tam otomatik bir sistem veya manuel yüklemeli yarı otomatik bir sistem kullanılarak tavuk taşıma bandı ile senkronize edilebilir. 

semi-automatico.jpg
Yarı otomatik çalışma

 

automatico.jpg

Otomatik çalışma  - Tavuk taşıma bandı ile entegre ve iletişim halinde olan sistem 

Daha fazla çözüm: Yastık tipi paket ve yastık tipi+Tight-BagTM

Tight-ChickenTM , ULMA Packaging'in kümes hayvanları sektörü için en son geliştirdiği ancak son olmayan bir  teknolojisidir. Bütün tavuklar için şu anda yatay paketleme makinelerinden sunduğumuz çözüme benzeyen başka bir çözüm de dikey paketleme makinelerinde yastık tipi paket sunumu seçeneğidir. Taze ve dondurulmuş ürünler için uygun olup Tight-ChickenTM  çözümünde olduğu gibi gazlı veya gazsız lamine film veya LDPE film ile sunulabilir. Üretim hızı dakikada 40 pakete kadardır.

Yastık paketi+Tight-BagTM çözümü, paketin içindeki havanın çekilmesiyle filmin ürüne sıkı bir şekilde oturmasını sağlar. Diğer iki seçenekte olduğu gibi taze ve dondurulmuş ürünler için uygundur ve aynı tip film kullanılabilir.

Kümes hayvanları veya kümes hayvanları ürünleri için paketleme çözümleri mi arıyorsunuz? İhtiyacınız olan çözümü ULMA sunmaktadır

Bir kümes hayvanı ürününün başarısı, kalitesine bağlıdır ve ürün marketlere ulaştığında çok çekici bir sunum ve mükemmel muhafaza şarttır. ULMA, diğer ürünlerin yanı sıra tavuk, hindi, kurutulmuş ördek göğsü, tavuk hamburgeri veya şiş, yumurta, soğuk et parçaları gibi her tür kümes hayvanları veya kümes hayvanları ürünleri için çok çeşitli esnek paketleme çözümleri sunmaktadır.

Kanatlı sektörü için eksiksiz çözüm yelpazemiz, ürünün elleçlenmesi ve yüklenmesi, kutulara paketlenmesi ve son paletleme ve tabii ki Stretch filmFlowpackTermoformingHazır Tabaka Kapama ve Dikey Paketleme şeklinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak 5 farklı ana teknolojidir.

Kapsamlı çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Kanatlı sektörü için tam otomatik çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin ve dünya çapındaki ofislerimizden herhangi biriyle iletişime geçebilirsiniz. En kısa sürede bir çözüm bulacağız.