ULMA Packaging, esnek malzemeler için gelişmiş yapıştırma teknolojilerinde uzmandır.

25.05.2022
ULMA'nın 1961'den beri müşterilerine sunduğu paketleme ürünleri ve hizmetlerini tasarlama ve geliştirme konusunda edindiği bilgi birikimi, ULMA Packaging'in yapıştırma konusunda gerçek bir uzman haline gelmesini sağlamıştır.

Şirket içi inovasyon merkezimiz ULMA Packaging Teknoloji Merkezi ve daha da özel olarak, Gelişmiş Yapıştırma Teknolojileri Bölümü aracılığıyla ambalaj malzemesine, paketlenecek ürüne ve her müşterinin üretim gereksinimlerine en uygun seçeneği sunmamıza olanak tanıyan sistemler geliştirdik.

Filmler ve yapıştırma konusunda uzmanlaşmış bir mühendis olan Erika Revalo, Gelişmiş Yapıştırma Teknolojileri Alanında çalışıyor ve "müşterilerimiz sürekli olarak bize test etmemiz için yeni malzemeler gönderiyor ve ihtiyaçlarına uygun paketleme makinesini bulmak için yapıştırma teknolojisi ve en iyi konfigürasyonu yapılandırma konusundaki tavsiyelerimize gerçekten değer veriyorlar." diyor.

Erika en el laboratorio de ensayo de materiales

Erika, departmanındaki diğer faaliyet alanlarıyla ilgili hususlara dikkat çekiyor: "Sürdürülebilir malzemelere sıkı sıkıya bağlıyız, bu nedenle uygun düzeyde bir yapışma sağlayan yeni ürünler geliştirmek için film tedarikçileriyle birlikte çalışıyoruz. Yeni yapıştırma teknolojileri geliştirmeye yönelik araştırma ayrıca zamanımızın büyük bir bölümünü kaplıyor, makinelerimizi en gelişmiş yapıştırma sistemleriyle donatmakta üzerinde çok çalıştığımız diğer alanlardan biri."

Yapıştırma teknolojileri

BETTER-SEALTM
Bu yapıştırma teknolojisi, döngüsel bir ekonomiye ulaşmaya odaklanan şirketler arası #ULMAweCare sürdürülebilirlik planındaki #ULMAweCare sürdürebilirlik planı en yenilikçi gelişmeler arasındadır. Daha spesifik olarak, BETTER-SEAL makinelerdeki yapıştırma elemanlarının sabit ve hassas sıcaklıklarını sağlayan, sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir paket çözümlerinde yeni malzemelerle sorunsuz çalışma seçeneğine olanak tanıyan yeni bir teknolojidir.

SEALFLEXTM
Dondurulmuş ürünler sektörüne yönelik, ambalaj malzemesi değiştirilirken çene değişikliklerini kolaylaştıran ve kolaylaştıran bir sistem. Çenenin tamamını değiştirmek zorunda kalmamak, değiştirme sürelerinin minimumda tutulması, böylece bakım duruşlarının optimize edilmesi ve paketleme makinesinin çalışma süresinin maksimuma çıkarılması anlamına gelir.

ÇENE DİŞİ
Kapsamlı deneyim sayesinde kazandığımız uzmanlık, her bir müşteriye her paket için mükemmel bir yapıştırma sağlayarak en uygun diş profilini sunabileceğimiz anlamına gelir. Bu çalışma alanı, optimum yapıştırma kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve dolayısıyla paketin hava geçirmezliği üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir ve ayrıca gıda güvenliğini ile gıda korumasını garanti etmemizi sağlar.

KAĞIT YAPIŞTIRMA
En son yeniliklerimizden bir diğeri, kağıt bazlı paket çözümleri geliştirmekten geldi. Kullandığımız teknolojiler, çok sayıda makinemizi kağıt kullanmaya uyarlamamıza olanak tanıyarak, geleneksel malzemeler kullanılırken olduğu gibi kağıt paketlerde de aynı yapıştırma kalitesini garanti ediyor.

SOĞUK YAPIŞTIRMA
Paketlenecek ürünün özellikleri ve/veya ulaşılacak verimlilik seviyeleri nedeniyle paketleme gereksinimleri, ısıl yapışmasız filmlerin kullanılmasını gerekli kılabilir.

Bu tür uygulamalardaki kapsamlı deneyimimiz, soğuk yapıştırmaya ihtiyaç duyan müşterilere, ürüne zarar vermeyen ve mükemmel bir yapışmaya garanti eden çözümler sunabileceğimiz anlamına gelir.

DARBELİ YAPIŞTIRMA
Bu teknoloji, geleneksel sistemlerde atık oluşturan paketleme malzemelerini yapıştırmak için kullanılır çünkü bu tür atıklar yapıştırma kalitesi üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir.

Bu yapıştırma teknolojisine ilişkin bilgi birikimimiz, müşterilerin bakım için durma sürelerini azaltmasına ve böylece OEE seviyelerini artırmasına olanak tanır.

ULTRASONİK YAPIŞTIRMA
Ultrasonik yapıştırma teknolojisi, sonotrot tarafından üretilen titreşim ile sızdırmaz hale getirilecek filmlerin iç yüzeylerinin kaynaşmasını sağlar.

Bu teknolojinin bir dizi faydası vardır,  kapatılacak yüzeylerin paketlenecek ürün tarafından kontamine olabileceği durumlarda (örneğin sebzeler, sıvı veya yağ içeren ürünler vb.) veya yapıştırma elemanları ile temas eden dış yüzey (yapışmayı zorlaştıran malzemeler olduğunda) ısınmadığı için.

Bu sistemin bir diğer özelliği, yapıştırma sürelerinin minimumda tutulması sayesinde paketleme üretimini artırma yeteneğidir ve bu da onu, yapışması karmaşık malzemeler için yüksek hızlı paketleme süreçleri gerektiren uygulamalar için çok uygun bir yapıştırma teknolojisi yapar.

Esnek film tedarikçileri ile çalışmak

Film tedarikçileri ile birlikte çalışmak, aklımızda tuttuğumuz önemli bir husustur. Bu nedenle, her zaman piyasada mevcut olan en iyi seçeneği önermek için yeterli bilgi ve deneyime sahip olan çok çeşitli ambalaj malzemesi tedarikçileriyle yıllardır çalışıyoruz.

Bu yakın işbirliği, müşterilerimize kapsamlı çözümler sunmamıza olanak tanıyarak, yeni malzemeler hakkında bilgi açısından teknolojik olarak ön planda olduğumuz anlamına geliyor.

Yapıştırma elemanı uygulamaları ve kaplamaları

Yapıştırma elemanları için özel işlemler ve kaplamalar hakkında bilgi sahibi olmak, teknolojik uzmanlık alanlarımızdan bir diğeridir.

ULMA Packaging'de çenelere, silindirlere, plakalara vb. uygulanan tüm işlemlerin ve kaplamaların yapıştırma performansında önemli bir rol oynadığını biliyoruz.

Bu nedenle, paketleme makinesi tarafından kullanılacak paketleme malzemesi için ideal işlem ve/veya kaplama uygulayarak zaman içinde yapışma stabilitesini garanti ediyoruz.

graficas_ensayo_material

ULMA olarak, paketleme makinenizin ihtiyaç duyduğu yapıştırma teknolojileri hakkında tavsiyelerde bulunmaktan, böylece ürününüzün son tüketiciye ulaşana kadar raf ömrü boyunca özelliklerini koruyarak en yüksek güvenlik seviyesinde paketlenmesini sağlamaktan mutluluk duyarız

Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen iletişim formu aracılığıyla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.